Meny Stäng

Nu blir kvällarna i början av månaden roligare framöver!

Vår serie med aktuella webbinarier håller på hela året, oftast första tisdagen i månaden men ibland händer det att vi måste flytta någon dag. Håll koll på vår Facebook så är du uppdaterad!
Webbinarierna görs i samarbete med Agria Djurförsäkring Häst och alla som TAGGAR och DELAR på Facebook deltar i utlottningen av en akutväska från Agria! Just en sådan borde finnas i varje stall och transport!
Är du medlem i Hästen i Skåne deltar du gratis, annars kostar webbinariet 100:-. 
Att vara enskild medlem kostar 300:-/år. Vill du bli medlem swishar du 300:- till 123 599 91 15, ange namn och mailadress.
Obs! Du måste först betala din medlemsavgift för att få koden så du kan du anmäla utan kostnad.
 
Nästa gång:
5 mars Jens Fredricson –  bänka dig framför datorn kl 19 så bjuder Jens på sin stora kunskap – och säkert en massa annat också! Jens behöver knappast någon närmare presentation, framgångsrik hoppryttare, stallmästare och sportansvarig på Ridskolan Strömsholm och på Flyinge.
 
Här anmäler du: dinkurs.se/91074
Webbinariet kostar 100 :- (väl placerad investering!)
Blir du medlem i Hästen i Skåne (300:-/år) så tittar du gratis på alla webbinar under året och får dessutom tillgång till dem på vår hemsida.
Swisha 300:- till 123 599 91 15 och uppge namn samt mailadress så får du titta-gratis-kod till Jens samt inlogg till ”biblioteket”.
 
 
Vad kommer sedan?
Följande är planerat, ordningen kan ändras!
Och som sagt, alla webbinarier är gratis för dig som är medlem! 
Inspelade webbinarier finns tillgängliga med login för medlemmar, se separat flik.
 

2 april Foderrådgivning – Therese Tarler från Hushållningssälllskapet – Lär känna ditt grovfoder
Genom att öka kunskapen om grovfoder och dess innehåll kan vi optimera hästens foderstat vilket kommer gynna både hästen, dess ägare och miljön.

7 maj Lis-Lott Andersson – hållbar hälsa med djur och natur, Humlamadens metod. Medicisk naturunderstödd terapi (MNT).
 
Jens Fredricson och Ingvar Fredricson –  avel och avelsurval för hållbar och ridbar häst.
Travskolan med Anna Rogell, vad gör man där, vad får man lära sig, kan vem som helst komma till travskolan?
Galoppträning för ridhästar och ponnygalopp. Varför galoppträna din ridhäst?
Hästrehabilitering och dess betydelse vid olika skador.
Larissa Tandari, Skönabäcks hästrehab.
Sabina Svärd – Islandshästar för alla eller? Historik, förutsättningar för ett bra hästägande, utmärkande för islandshästar och varför har de blivit så populära?
 
Vår webbinarieserie började den 7/11 med en helt sanslös bedrift – en svensk tjej som vann världens tuffaste lopp, Mongol Derby!
Linda Hermann berättar om hur man klarar av att rida 100 tuffa mil på 10 dagar – och dessutom göra det bäst av alla!
Vill du veta mer om Mongol Derby kan du kolla här: equestrianists.com/mongol-derby
 
Den 5 december fortsatte Rebecca Giegold Dip Wcf, från Flyinge, med ett superintressant webinar med hovar och hovslagarutbildningen i centrum. Nu förstår vi att det inte bara är att klappa på en sko – och varför det tar tre år att bli hovslagare. Vilken yrkesstolthet och vilket kunnande, imponerande!
 
2024 inledde vi med Ingvar ”Fredric” Fredricson som berättade om Flyinges spännande historia, från 1100-talet och framåt! Ett mycket intressant webinar som lockade många lyssnare!
 
7 februari – Professor Eva Skiöldebrand – Att diagnostisera och förebygga artros hos häst
Artros eller ledinflammation som även sjukdomen kallas är den vanligaste orsaken till att tävlingshästar blir halta. Diagnosen ställs oftast sent i sjukdomsprocessen. Inflammationen leder till att det läcker ut vävnadsfragment i ledvätska och blod. 
Med dessa vävnadsfragment kan vi idag identifiera hästar som är tidigt i sjukdomsprocessen innan de få kliniska symtom och blir halta. Och med hjälp av saliv prov från hästen kan vi mäta effekten av träning på ledens strukturer.
Eva Skiöldebrand berättade om hur man i framtiden kan diagnostisera och förebygga sjukdomen artros hos häst.