Meny Stäng

Hästrundan genomfördes den 1-2 juli 2023 för sjätte gången.
Hästen i Skåne fanns på plats på Skönabäck och informerade om verksamheten och projektet Equine Monitoring.

Föreningen Hästrundan informerar följande om 2023 års hästfest:
Skönabäck besöktes av ca 500 personer. Alla var mycket nöjda, både publik och deltagare. Programmet fungerade mycket bra. Det var event hela tiden, ingen hann bli uttråkad. Maten som fanns att köpa uppskattades mycket, kö hela tiden. Utställarna stod i ridhuset och konsten visades nere på gården i utrymme under tak. Öppet hus på rehab var mycket välbesökt. Det fungerade utmärkt att ha programmet komprimerat till en dag. Det bjöds på frieserhästar, ponnygalopp, WE och dressyruppvisning, kadrilj med ponnytravekipage m.m.

På Svabesholm besöktes Hästrundan av ca 800 personer. Eftersom Svabesholm är en stor anläggning med butiker, restaurang och Den Engelska Trädgården är publiken mycket utspridd och rör sig runt på anläggningen. Käpphästhoppningen var mycket välbesökt och populär. Frieserhästarnas uppvisning var också välbesökt och uppskattad. Dressyrclinicen drog inte lika många, då den var mer specialiserad, men uppskattades mycket och var intressant för den grupp som samlades. Det visades kiropraktik för hästar och människor, presenterades ny hästbok för ungdomar och alla fick chansen att visa sina kunskaper i Hästquizet.

Liksom tidigare år marknadsfördes Hästrundan på sociala medier och genom affischer och flyers. I år marknadsfördes Hästrundan också på två av Skånetrafikens linjer, Kristianstad-Simrishamn och Malmö Simrishamn. Ett bildspel visades på tågens och bussarnas monitorer i snitt var sjätte minut under en veckas tid, onsdag-tisdag veckan innan Hästrundan. Sponsorernas loggor var med i bildspelet.