Meny Stäng

Om oss
Hästen i Skåne ideell förening arbetar för hela Skånes hästverksamhet, såväl för den enskilde ryttaren/kusken som för hästföretag och föreningar, skapar nätverk och samarbeten över alla gränser mellan hästverksamhetens olika aktörer. Hästen i Skåne arbetar för att informera om hästverksamhetens betydelse för kommuner och myndigheter.

Bakgrund
Det finns drygt 58 000 hästar i Skåne – Sveriges hästtätaste region. Hästarna genererar närmare 6 500 heltidsjobb i Skåne. Räknas hästrelaterade arbetstillfällen in uppgår den totala sysselsättningen till det dubbla, det vill säga ca 13 000 heltidsjobb. Hästarna är det skånska lantbrukets fjärde största kund. Skånes hästar ger många människor en meningsfull fritid och har stor betydelse för folkhälsan. Hästar är också en viktig del av den Skånes turistnäring.

Uppdraget
Hästen i Skåne ska arbeta för en fortsatt god utveckling av den totala skånska hästverksamheten med målet att skapa en bärkraftig hästnäring för en positiv utveckling av regionens totala hästverksamhet.

Finansiering
Hästen i Skånes verksamhet finansieras av partners och medlemmar.
Partners är Jägersro Trav, LRF Skåne, Stiftelsen Svensk Djurvård och AGRIA.
Företagsmedlemmar är Flyinge AB, Skånes Ridsportförbund, Kävlinge kommun och Sjöbo kommun.